icon-arrow-right
HomeOver ons

Wie zijn wij?

Historie

In het jaar 1898 begon Judocus van der Poel als zelfstandig timmerman een bedrijfje. Na diens overlijden in 1922 namen zijn drie zoons (Alois, Jos en Albert) het bedrijf over en dit jaartal wordt door de gebroeders aangemerkt als het ontstaan van Aannemingsbedrijf Gebrs. van der Poel.

 

In 1934 was de toenmalige werkplaats te klein geworden en werd een nieuwe werkplaats betrokken in de Donze Visserstraat te Terneuzen. Albert en Jos gingen vanuit Terneuzen werken, terwijl Alois de "oude" werkplaats in Lamswaarde nog openhield. De tijd was nu rijp om het bedrijf een juridische status te geven. Er werd besloten tot de oprichting van de Fa. Gebrs. van der Poel, in de vorm van een Vennootschap onder Firma.

 

Een kleine twintig jaren later werd verhuisd naar de Tramstraat in Terneuzen, waardoor de Gebrs. van der Poel weer uit één vestiging bestond. In 1970 volgde nog een verhuizing naar de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen. De laatste verhuizing vond plaats in 1991. Vanaf dit jaar kunt u Van der Poel vinden aan de Hughersluys 31 te Terneuzen. Inmiddels is de Vennootschap onder Firma een BV geworden.

 

De gebroeders van der Poel hebben in 1973 hun aandelen verkocht aan de Stevin-groep. Door diverse fusies op hoger niveau betekent dit op het moment, dat Van der Poel onderdeel uitmaakt van de Koninklijke Volker Wessels Stevin NV. Sinds begin 2005 heeft de, tot dusver, laatste wijziging plaatsgevonden. De naam Gebrs. is uit de bedrijfsnaam verdwenen en de nieuwe naam van het bedrijf is geworden: Aannemersbedrijf Van der Poel BV. Ook in de toekomst kunt u echter dezelfde kwaliteit en klantvriendelijkheid verwachten als u al jaren gewend bent van ons bedrijf.

+