Zoeken
Morgenwonen

MorgenWonen

Tien jaar geleden besloot VolkerWessels met vooruitziende blik het traditionele bouwen aan te vullen met een meer toekomstbestendige methodiek. Standaardisatie werd de norm, zonder compromissen aan kwaliteit, en er werd een industrieel productieproces ingericht voor de realisatie van woningen. Inclusief zonnepanelen. Woningen die meer energie opwekken dan ze gebruiken. In 2014 werd de eerste industrieel geproduceerde woning opgeleverd. Inmiddels zijn we een decennium – en meer dan 3.000 woningen uit eigen fabrieken! – verder. Alle ervaring, kennis en kunde, energie en investeringen komen nu samen in MorgenWonen.

Alle woontypologieën

Met onze industriële bouwmethodiek MorgenWonen realiseren we een breed scala aan kwaliteitswoningen, waarmee vrijwel elk plan- en gebiedsontwikkeling ingevuld kan worden. Rijwoningen, tweekappers en appartementengebouwen (tot zes bouwlagen hoog). Twee lagen met een schuine kap, drie lagen met plat dak, compacte eenlaagswoningen voor eenpersoonshuishoudens. In verschillende verschijningsvormen, met uiteenlopende beukmaten en variërende plattegronden. 

Alle verschijningsvormen, binnen en buiten MorgenWonen is een geoptimaliseerd en bewezen ontwikkel- en bouwproces. Een proces dat uitgaat van gestandaardiseerde woningindelingen, opgebouwd uit vaste componenten. Maar met veel variatiemogelijkheden in afmetingen, gevels, dakvormen en architectuur. Met verschillende kleuren dakpannen en gevelstenen, wisselende details in metselwerk, luifels, raampartijen tot op de grond, voor- en zij-entrees en houten gevelbekleding. Daarnaast een zeer uitgebreid pakket aan bewonerskeuzes; van dakkapel tot uitbouw. Alles is mogelijk.

Tot Nul-Op-De-Meter

Een MorgenWonen-woning is uitermate duurzaam. Extreem goed geïsoleerd en voorzien van de meest zuinige installaties, waaronder een warmtepomp. Een slim ventilatiesysteem met CO2 sensoren reguleert precies de aan- en afvoer van lucht, zonder dat er energie verloren gaat. Eén dakvlak is standaard bedekt met zonnepanelen. Dit zorgt ervoor - bij de juiste beukmaat en een gunstige oriëntatie ten opzichte van de zon - dat er meer energie wordt opgewekt dan de woning en de bewoners verbruiken. Met andere woorden: een MorgenWonen-woning biedt gezond en comfortabel woongenot, met minimale woonlasten. 

Duurzaam product, duurzaam proces 

De duurzaamheid van MorgenWonen gaat verder dan de woning zelf. De woning wordt geproduceerd in de fabriek, met een minimale afvalstroom. Transportbewegingen naar en van de bouwplaats blijven beperkt tot een absoluut minimum. En op de bouwplaats, waar de woning in één dag in elkaar wordt gezet, gebruiken we als eerste in Nederland een full-electric hijskraan. Mooi meegenomen, wanneer een project in de nabijheid van een Natura 2000 gebied wordt gerealiseerd. Met MorgenWonen gaat u in alle opzichten voor kwaliteit en duurzaamheid! 

MorgenWonen

“Daar worden huurders blij van!” “Ik geloof in industrieel bouwen. In de fabriek creëer je ideale omstandigheden, kun je het productieproces optimaal inrichten en de kwaliteit tot in het kleinste detail monitoren en borgen. Dat betekent dat je voor minder geld veel meer woning kunt aanbieden. Onze woningen zijn op alle doelgroepen te richten.  Kijk bijvoorbeeld naar de woningen die we in het Friese Noordwolde hebben neergezet. Binnen een paar maanden na opdracht betrokken de bewoners hun nieuwe, mooie, comfortabele en energieneutrale wonigen. Dat geeft blije huurders!” Martin Flint, directeur MorgenWonen.

  • Scherpe vaste prijs dankzij industriële bouwmethodiek
  • Flexibel maatwerk, passend in elk beeldkwaliteitsplan. 
  • Van één laag met kap tot appartement
  • Wekt standaard meer energie op dan het verbruikt
  • Volledig woonklaar opleveren mogelijk
  • Snel, emmissievrij en overlastvrij bouwen
  • Uitstekende circulariteitsscore