icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

MorgenWonen Hout

Innoveren, anders denken en anders doen. Dat is de toekomst van de (hout)bouw. Met MorgenWonen Hout stimuleren we om meer te bouwen in hout, want de voordelen van hout zijn eindeloos. Hout ademt, hout leeft, hout voelt warm aan en geeft daardoor ongekend wooncomfort. En hout is het enige bouwmateriaal dat groeit! Daarom bouwt VolkerWessels met MorgenWonen Hout de meest duurzame houten appartementen en woningen van Nederland.

Duurzaam bouwen met MorgenWonen Hout

De woningen van MorgenWonen Hout worden in onze fabrieken gefabriceerd. Het complete bouwproces wordt in onze productiehallen doorlopen. In de vervolgstappen worden de voorzieningen, zoals elektra, installaties, vloerlagen en binnendeuren, ingebouwd én worden de woningen voorzien van dakbedekking.

Houtbouw heeft veel voordelen, maar dat moet niet ten koste gaan van de bossen. Daarom maken we gebruik van hout uit duurzaam beheerde productie. De houtvariaties van MorgenWonen worden dus op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. En als we iets neerzetten in hout, dan moet dat gecompenseerd worden! Zo houden we het systeem in balans.

We hebben in 2021, ter compensatie voor het hout dat we gebruiken, 1.000 bomen geplant. Op deze manier houden we, met onze werkmaatschappijen, rekening met het milieu.

  • Een flexibele oplossing voor huidige en toekomstige woonbehoeftes
  • Energiezuinig en gemaakt van eerlijke materialen
  • Modulaire woningen, demontabel en herbruikbaar
  • Voor elke gebruikte boom planten we een boom terug