Zoeken

De Groote Jonkvrouw is een succesverhaal

TODO

62d02e6d-8514-4781-ad62-c01fedf2d2b1_thumb840.jpg

De Groote Jonkvrouw is een succesverhaal

Groote Jonkvrouw, de nieuwbouwwijk in IJzendijke, is met de oplevering van fase drie, eind februari, ver vol. Voor de laatste acht vrije kavels in het verlengde van de Kruithuisstraat is veel belangstelling: alle zijn inmiddels in optie genomen. Aan de andere kant van de wijk, in Papenputs, is nog nauwelijks bouwgrond beschikbaar.

De jonge wijk is populair. Alle 27 woningen in de derde projectfase zijn verkocht. Het gaat om zeven rijwoningen van het type Markies, veertien Ruiters (twee-onder-één-kapwoningen), vier Baronessen (extra ruime twee-onder-één-kapwoningen) en twee Grootvorsten (levensloopbestendige woningen).

Indeling

De woningen bestaan uit drie slaapkamers op de eerste verdieping en op de zolder is ruimte voor een vierde slaapkamer. De nieuwe woningen zijn gasloos en worden verwarmd middels een warmtepomp. De vloerverwarming zorgt in alle ruimten voor een aangename temperatuur. Op het dak liggen standaar een aantal zonnepanelen, uiteraard kunnen bewoners het aantal uitbreiden indien gewenst.

Een succes

Groote Jonkvrouw is een succesverhaal, concluderen Remco Schansema van de afdeling Projectontwikkeling van Van der Poel en kopersbegeleidster Demi Goense. Verdeeld over de verschillende fasen zijn projectmatig in totaal 93 woningen gerealiseerd. Remco Schansema: “Een forse uitbreiding voor een dorp als IJzendijke.” Van der Poel zette samen met beheersmaatschappij Verstraeten bv en Zeeland Vastgoed en Projectontwikkeling Beheer bv de schouders onder het plan. De Dobbelaere Makelaars in Oostburg verzorgde vanaf het begin de verkoop. Demi Goense staat de kopers met raad en daad bij. “Er wordt maatwerk geleverd. Met de kopers bespreek je alle opties. Ook met allerhande praktische vragen kan men bij mij terecht.” Kenmerkend voor de wijk is het historische karakter: de coupure in de wal is daar een sprekend voorbeeld van.