Zoeken

Intentieverklaring herinrichting havengebied Breskens

TODO

391418_118765804900485_1497133170_n.jpg

Na jarenlang twijfelen en soebatten is een nieuw ontwikkelteam aan de slag gegaan. Woensdag 14 januari tekenden alle betrokkenen in het provinciehuis de intentieverklaring voor een grote transformatie van het havengebied in Breskens.

Dat is niet voor zijn tijd. De inrichting van het havengebied is nog gebaseerd op de bedrijvigheid van tientallen jaren geleden, toen de visserij er nog een belangrijke rol speelde.

De herinrichting rust op meerdere pijlers. Aan de westkant, tegen het dorp, komt een nieuw viscentrum, met een nieuw museum, proeverij, winkel, de vismijn en een onderkomen voor de KNRM. De vissershaven verhuist met het Visserijmuseum en de vismijn mee naar de westkant. In de huidige vissershaven wordt de jachthaven, die nu een kleine 600 plekken heeft, met 250 plaatsen uitgebreid.

De provincie legt een miljoen op tafel. De gemeente Sluis draagt 1,25 miljoen bij, maar verwacht die investering terug te verdienen doordat investeerders (Verstraeten, Vroon en projectontwikkelaar Van der Poel) op de Middenhavendam en de huidige plek van het Visserijmuseum een paar honderd appartementen bouwen.