Zoeken

Strandhotel Cadzand-Bad aangenomen

TODO

5554b9750ca2d.jpg

Begin deze maand hebben we overeenstemming bereikt met Compagnie het Zoute over het uitbreiden van het Strandhotel in Cadzand-Bad. Het bestaande Strandhotel aan Boulevard de Wielingen wordt uitgebreid en er worden 62 appartementen en 222 ondergrondse parkeerplaatsen bijgebouwd. De nieuwe appartementen krijgen een schitterend uitzicht op zee. Tevens wordt het hotel voorzien van nieuwe faciliteiten zoals een ontbijtzaal en zwembad. Het gebouw is ontworpen door Arcas Architecten, het ontwerp van de constructie is verzorgd door Bartels. Naast de omvang van het project is met name de ligging uitzonderlijk, namelijk boven op de duinen. Extra bijzonder is de parkeergarage, die 3 lagen ondergronds in de duinen moet worden gemaakt.

Reeds in september zal er een gestart gemaakt worden met de bouw. Allereerst wordt een stuk van de duinen afgegraven om een vlak werkterrein te creëren. Daarna zal door middel van een palenwand de bouwkuip gemaakt worden en kan het ontgraven van de parkeergarage beginnen. Uiteindelijk zal er tot 7 meter onder maaiveld ontgraven worden. Het laatste stuk van de ontgraving zal gebeuren middels een zandzuiger, daar dit onder het grondwater zal plaatsvinden. Voordat de bouwkuip droog gepompt kan worden zal er een vloer van een meter dik onderwaterbeton worden gestort. Het maken van de bouwkuip doen we samen met onze partners Fundex en KWS.

Na het leegpompen kan de bouw van de parkeergarage starten. Het bouwen van de parkeergarage doen we met onze partner Van Hattum en Blankevoort.

Zodra de kelder gereed is zullen we starten met de bovenbouw. Het nieuwe appartementencomplex telt straks 7 bouwlagen met een toren van 11 bouwlagen.

 

Meer informatie over dit schitterende project is te vinden op www.strandresidentie.eu