Zoeken

WoZoCo Lancaster Nieuwdorp opgeleverd

Begin september is WoZoCo Lancaster in Nieuwdorp opgeleverd. Inmiddels hebben de eerste bewoners intrek genomen in hun nieuwe appartement.

140912_4275a.JPG
perspectief wozoco.jpg

In opdracht van R&B Wonen zijn wij in oktober 2011 gestart met de bouw van woonzorgcomplex Lancaster in Nieuwdorp. Minder dan een jaar later heeft de oplevering plaatsgevonden. Het nieuwe gebouw heeft 3 bouwlagen en biedt naast 25 appartementen ook ruimte voor fysiotherapie en zorginfra voor SVRZ. Verder is het complex voorzien van een binnenterrein met een berging voor fietsen en scootmobielen.

Tijdens de voorbereiding van dit project is gebruik gemaakt van een 3D-model uitgewerkt in Revit. In dit model, dat is aangeleverd door architect Archikon, zijn de bouwkundige en constructieve onderdelen volledig op elkaar afgestemd. Door onze onderaannemers zijn de installaties en prefab onderdelen in 3D uitwerkt. Hierdoor werd de tekeningcontrole makkelijker en werden knelpunten al in een vroeg stadium gesignaleerd. Tevens is het maken van uittrekstaten een stuk eenvoudiger, omdat alle exacte hoeveelheden uit het model te halen zijn.  

Inmiddels wordt deze methode ook voor andere werken toegepast, zoals woonzorgcomplex Máxima in Terneuzen.