icon-arrow-right
HomeProjecten Strandhotel Cadzand-Bad

Strandhotel Cadzand-Bad

Cadzand-Bad

In opdracht van Compagnie Het Zoute gaan wij het bestaande Strandhotel in Cadzand-Bad uitbreiden.

Het bestaande Strandhotel aan Boulevard de Wielingen wordt uitgebreid en er worden 62 appartementen en een ondergrondse parkeergarage bijgebouwd. Daarnaast wordt het hotel voorzien van nieuwe faciliteiten zoals een ontbijtzaal en een zwembad. Het gebouw is ontworpen door Arcas Architecten, het ontwerp van de constructie is verzorgd door Bartels. Naast de omvang van het project is met name de ligging uitzonderlijk, namelijk boven op de duinen. Extra bijzonder is de parkeergarage, die 3 lagen ondergronds in de duinen moet worden gemaakt.

Allereerst wordt een stuk van de duinen afgegraven om een vlak werkterrein te creëren. Daarna zal door middel van een palenwand de bouwkuip gemaakt worden en kan het ontgraven van de parkeergarage beginnen. Uiteindelijk zal er tot 7 meter onder maaiveld ontgraven worden. Het laatste stuk van de ontgraving zal gebeuren middels een zandzuiger, daar dit onder het grondwater zal plaatsvinden. Voordat de bouwkuip droog gepompt kan worden zal er een vloer van een meter dik onderwaterbeton worden gestort. Het maken van de bouwkuip doen we samen met onze partners Fundex en KWS.

Na het leegpompen kan de bouw van de parkeergarage starten. Het bouwen van de parkeergarage doen we met onze partner Van Hattum en Blankevoort.

Zodra de kelder gereed is zullen we starten met de bovenbouw. Het nieuwe appartementencomplex telt straks 7 bouwlagen met een toren van 11 bouwlagen.

Feiten & cijfers

 • Categorie
  Appartementen
 • Een ontwikkeling van
  Compagnie Het Zoute
 • Architect
  Arcas Architecten
 • Constructeur
  Bartels
 • Projectcategorieën
  3. Gerealiseerd

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+