icon-arrow-right
HomeProjecten Strandhotel Cadzand-Bad

Strandhotel Cadzand-Bad

Cadzand-Bad

In opdracht van Compagnie Het Zoute hebben wij het bestaande Strandhotel in Cadzand-Bad uitgebreid.

Het "oude" Strandhotel aan Boulevard de Wielingen is uitgebreid en er zijn 62 appartementen en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Daarnaast is het hotel voorzien van nieuwe faciliteiten zoals een ontbijtzaal en een zwembad. Het gebouw is ontworpen door Arcas Architecten, het ontwerp van de constructie is verzorgd door Bartels. Naast de omvang van het project is met name de ligging uitzonderlijk, namelijk boven op de duinen. Extra bijzonder is de parkeergarage, die 3 lagen ondergronds in de duinen is gemaakt.

Allereerst is er een stuk van de duinen afgegraven om een vlak werkterrein te creëren. Daarna is er door middel van een palenwand de bouwkuip gemaakt en is het ontgraven van de parkeergarage begonnen. Uiteindelijk is er tot 7 meter onder maaiveld ontgraven. Het laatste stuk van de ontgraving is middels een zandzuiger gedaan, daar dit onder het grondwater heeft plaatsvinden. Voordat de bouwkuip droog gepompt kon worden is er een vloer van een meter dik onderwaterbeton gestort. Het maken van de bouwkuip is in samenwerking met onze partners Fundex en KWS gegaan.

Na het leegpompen kon de bouw van de parkeergarage starten. Het bouwen van de parkeergarage is in samenwerking met onze partner Van Hattum en Blankevoort gedaan. Het nieuwe appartementencomplex telt 7 bouwlagen met een toren van 11 bouwlagen.

Feiten & cijfers

 • Categorie
  Appartementen
 • Een ontwikkeling van
  Compagnie Het Zoute
 • Architect
  Arcas Architecten
 • Constructeur
  Bartels
 • Projectcategorieën
  4. Gerealiseerd

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+